Home Blog Page 3

Lord Ayyappa Ashtothram in Telugu – శ్రీ అయ్యప్ప అష్టోత్రం

Sri Ayyappa swami is the famous god. Located in Sabarimala. Lord Ayyappa swami Ashtothram can be chanted during puja. Gain Benefits & blessings of Ayyappa. Ayyappa Ashtothram is the 108 names of Lord Ayyappan. Get Sri Ayyappa Ashtothram in Telugu Lyrics pdf here and chant the 108 names of Lord Ayyappa.

Sri Ayyappa Ashtothram in Telugu – శ్రీ అయ్యప్ప అష్టోత్రం

ఓం మహాశాస్త్రే నమః |
ఓం మహాదేవాయ నమః |
ఓం మహాదేవసుతాయ నమః |
ఓం అవ్యయాయ నమః |
ఓం లోకకర్త్రే నమః |
ఓం లోకభర్త్రే నమః |
ఓం లోకహర్త్రే నమః |
ఓం పరాత్పరాయ నమః |
ఓం త్రిలోకరక్షకాయ నమః || 9 ||

ఓం ధన్వినే నమః |
ఓం తపస్వినే నమః |
ఓం భూతసైనికాయ నమః |
ఓం మంత్రవేదినే నమః |
ఓం మహావేదినే నమః |
ఓం మారుతాయ నమః |
ఓం జగదీశ్వరాయ నమః |
ఓం లోకాధ్యక్షాయ నమః |
ఓం అగ్రగణ్యాయ నమః || 18 ||

ఓం శ్రీమతే నమః |
ఓం అప్రమేయపరాక్రమాయ నమః |
ఓం సింహారూఢాయ నమః |
ఓం గజారూఢాయ నమః |
ఓం హయారూఢాయ నమః |
ఓం మహేశ్వరాయ నమః |
ఓం నానాశాస్త్రధరాయ నమః |
ఓం అనఘాయ నమః |
ఓం నానావిద్యా విశారదాయ నమః || 27 ||

ఓం నానారూపధరాయ నమః |
ఓం వీరాయ నమః |
ఓం నానాప్రాణినిషేవితాయ నమః |
ఓం భూతేశాయ నమః |
ఓం భూతిదాయ నమః |
ఓం భృత్యాయ నమః |
ఓం భుజంగాభరణోజ్వలాయ నమః |
ఓం ఇక్షుధన్వినే నమః |
ఓం పుష్పబాణాయ నమః || 36 ||

lord ayyappa on white

ఓం మహారూపాయ నమః |
ఓం మహాప్రభవే నమః |
ఓం మాయాదేవీసుతాయ నమః |
ఓం మాన్యాయ నమః |
ఓం మహనీయాయ నమః |
ఓం మహాగుణాయ నమః |
ఓం మహాశైవాయ నమః |
ఓం మహారుద్రాయ నమః |
ఓం వైష్ణవాయ నమః || 45 ||

ఓం విష్ణుపూజకాయ నమః |
ఓం విఘ్నేశాయ నమః |
ఓం వీరభద్రేశాయ నమః |
ఓం భైరవాయ నమః |
ఓం షణ్ముఖప్రియాయ నమః |
ఓం మేరుశృంగసమాసీనాయ నమః |
ఓం మునిసంఘనిషేవితాయ నమః |
ఓం దేవాయ నమః |
ఓం భద్రాయ నమః || 54 ||

ఓం జగన్నాథాయ నమః |
ఓం గణనాథాయ నామః |
ఓం గణేశ్వరాయ నమః |
ఓం మహాయోగినే నమః |
ఓం మహామాయినే నమః |
ఓం మహాజ్ఞానినే నమః |
ఓం మహాస్థిరాయ నమః |
ఓం దేవశాస్త్రే నమః |
ఓం భూతశాస్త్రే నమః || 63 ||

ఓం భీమహాసపరాక్రమాయ నమః |
ఓం నాగహారాయ నమః |
ఓం నాగకేశాయ నమః |
ఓం వ్యోమకేశాయ నమః |
ఓం సనాతనాయ నమః |
ఓం సగుణాయ నమః |
ఓం నిర్గుణాయ నమః |
ఓం నిత్యాయ నమః |
ఓం నిత్యతృప్తాయ నమః || 72 ||

ఓం నిరాశ్రయాయ నమః |
ఓం లోకాశ్రయాయ నమః |
ఓం గణాధీశాయ నమః |
ఓం చతుఃషష్టికలామయాయ నమః |
ఓం ఋగ్యజుఃసామాథర్వాత్మనే నమః |
ఓం మల్లకాసురభంజనాయ నమః |
ఓం త్రిమూర్తయే నమః |
ఓం దైత్యమథనాయ నమః |
ఓం ప్రకృతయే నమః || 81 ||

ఓం పురుషోత్తమాయ నమః |
ఓం కాలజ్ఞానినే నమః |
ఓం మహాజ్ఞానినే నమః |
ఓం కామదాయ నమః |
ఓం కమలేక్షణాయ నమః |
ఓం కల్పవృక్షాయ నమః |
ఓం మహావృక్షాయ నమః |
ఓం విద్యావృక్షాయ నమః |
ఓం విభూతిదాయ నమః || 90 ||

ఓం సంసారతాపవిచ్ఛేత్రే నమః |
ఓం పశులోకభయంకరాయ నమః |
ఓం రోగహంత్రే నమః |
ఓం ప్రాణదాత్రే నమః |
ఓం పరగర్వవిభంజనాయ నమః |
ఓం సర్వశాస్త్రార్థ తత్వజ్ఞాయ నమః |
ఓం నీతిమతే నమః |
ఓం పాపభంజనాయ నమః |
ఓం పుష్కలాపూర్ణాసంయుక్తాయ నమః || 99 ||

ఓం పరమాత్మనే నమః |
ఓం సతాంగతయే నమః |
ఓం అనంతాదిత్యసంకాశాయ నమః |
ఓం సుబ్రహ్మణ్యానుజాయ నమః |
ఓం బలినే నమః |
ఓం భక్తానుకంపినే నమః |
ఓం దేవేశాయ నమః |
ఓం భగవతే నమః |
ఓం భక్తవత్సలాయ నమః || 108 ||

ఇతి శ్రీ అయ్యప్ప అష్టోత్తర శతనామావళీ ||

108 Names of Lord Ayyappa | Ashtottara Namavali Lyrics in Tamil

Ayyappa Ashtothram is the 108 names of Lord Ayyappan. Lord Ayyappan also called Sastavu or Sasta, the offspring of Shiva and Vishnu. Lord Ayyappa is the presiding deity of Sabarimala temple. The name “Sri Ayyappan” is used as a respectful form of address in the Malayalam and Tamil languages. The Malayalam, Kannada, Telugu and Tamil sentence Swamiye Saranam Ayyappa can be translated as, “Oh Ayyappa!”. He came down to earth to free his devotees from the clutches of demon Mahishi. Lord Ayyappa enshrined in the Sabarimala temple combines both these aspects of Brahman. In the Puranic lore, as usual, this fact is presented in an interesting and symbolic story form. As Sri Ayyappa represents both Vishnu and Shiva in one Divinity, He is worshipped both as Protector and Deliverer.

Get Sri Ayyappa Ashtothram in Tamil Lyrics pdf here and chant the 108 names of Lord Ayyappa in tamil.

Ayyappa Ashtothram in Tamil – ஶ்ரீ அய்யப்ப அஷ்டோத்ரம்

॥ ஐயப்ப 108 சரணம் ॥

ஓம் மஹாஶாஸ்த்ரே நம꞉ |
ஓம் மஹாதே³வாய நம꞉ |
ஓம் மஹாதே³வஸுதாய நம꞉ |
ஓம் அவ்யயாய நம꞉ |
ஓம் லோககர்த்ரே நம꞉ |
ஓம் லோகப⁴ர்த்ரே நம꞉ |
ஓம் லோகஹர்த்ரே நம꞉ |
ஓம் பராத்பராய நம꞉ |
ஓம் த்ரிலோகரக்ஷகாய நம꞉ | 9 |

ஓம் த⁴ன்வினே நம꞉ |
ஓம் தபஸ்வினே நம꞉ |
ஓம் பூ⁴தஸைனிகாய நம꞉ |
ஓம் மந்த்ரவேதி³னே நம꞉ |
ஓம் மஹாவேதி³னே நம꞉ |
ஓம் மாருதாய நம꞉ |
ஓம் ஜக³தீ³ஶ்வராய நம꞉ |
ஓம் லோகாத்⁴யக்ஷாய நம꞉ |
ஓம் அக்³ரக³ண்யாய நம꞉ | 18 |

ஓம் ஶ்ரீமதே நம꞉ |
ஓம் அப்ரமேயபராக்ரமாய நம꞉ |
ஓம் ஸிம்ஹாரூடா⁴ய நம꞉ |
ஓம் க³ஜாரூடா⁴ய நம꞉ |
ஓம் ஹயாரூடா⁴ய நம꞉ |
ஓம் மஹேஶ்வராய நம꞉ |
ஓம் நானாஶாஸ்த்ரத⁴ராய நம꞉ |
ஓம் அனகா⁴ய நம꞉ |
ஓம் நானாவித்³யா விஶாரதா³ய நம꞉ | 27 |

Lord ayyappa wallpaper

ஓம் நானாரூபத⁴ராய நம꞉ |
ஓம் வீராய நம꞉ |
ஓம் நானாப்ராணினிஷேவிதாய நம꞉ |
ஓம் பூ⁴தேஶாய நம꞉ |
ஓம் பூ⁴திதா³ய நம꞉ |
ஓம் ப்⁴ருத்யாய நம꞉ |
ஓம் பு⁴ஜங்கா³ப⁴ரணோஜ்வலாய நம꞉ |
ஓம் இக்ஷுத⁴ன்வினே நம꞉ |
ஓம் புஷ்பபா³ணாய நம꞉ | 36 |

ஓம் மஹாரூபாய நம꞉ |
ஓம் மஹாப்ரப⁴வே நம꞉ |
ஓம் மாயாதே³வீஸுதாய நம꞉ |
ஓம் மான்யாய நம꞉ |
ஓம் மஹனீயாய நம꞉ |
ஓம் மஹாகு³ணாய நம꞉ |
ஓம் மஹாஶைவாய நம꞉ |
ஓம் மஹாருத்³ராய நம꞉ |
ஓம் வைஷ்ணவாய நம꞉ | 45 |

ஓம் விஷ்ணுபூஜகாய நம꞉ |
ஓம் விக்⁴னேஶாய நம꞉ |
ஓம் வீரப⁴த்³ரேஶாய நம꞉ |
ஓம் பை⁴ரவாய நம꞉ |
ஓம் ஷண்முக²ப்ரியாய நம꞉ |
ஓம் மேருஶ்ருங்க³ஸமாஸீனாய நம꞉ |
ஓம் முனிஸங்க⁴னிஷேவிதாய நம꞉ |
ஓம் தே³வாய நம꞉ |
ஓம் ப⁴த்³ராய நம꞉ | 54 |

ஓம் ஜக³ன்னாதா²ய நம꞉ |
ஓம் க³ணனாதா²ய நாம꞉ |
ஓம் க³ணேஶ்வராய நம꞉ |
ஓம் மஹாயோகி³னே நம꞉ |
ஓம் மஹாமாயினே நம꞉ |
ஓம் மஹாஜ்ஞானினே நம꞉ |
ஓம் மஹாஸ்தி²ராய நம꞉ |
ஓம் தே³வஶாஸ்த்ரே நம꞉ |
ஓம் பூ⁴தஶாஸ்த்ரே நம꞉ | 63 |

ஓம் பீ⁴மஹாஸபராக்ரமாய நம꞉ |
ஓம் நாக³ஹாராய நம꞉ |
ஓம் நாக³கேஶாய நம꞉ |
ஓம் வ்யோமகேஶாய நம꞉ |
ஓம் ஸனாதனாய நம꞉ |
ஓம் ஸகு³ணாய நம꞉ |
ஓம் நிர்கு³ணாய நம꞉ |
ஓம் நித்யாய நம꞉ |
ஓம் நித்யத்ருப்தாய நம꞉ | 72 |

ஓம் நிராஶ்ரயாய நம꞉ |
ஓம் லோகாஶ்ரயாய நம꞉ |
ஓம் க³ணாதீ⁴ஶாய நம꞉ |
ஓம் சது꞉ஷஷ்டிகலாமயாய நம꞉ |
ஓம் ருக்³யஜு꞉ஸாமாத²ர்வாத்மனே நம꞉ |
ஓம் மல்லகாஸுரப⁴ஞ்ஜனாய நம꞉ |
ஓம் த்ரிமூர்தயே நம꞉ |
ஓம் தை³த்யமத²னாய நம꞉ |
ஓம் ப்ரக்ருதயே நம꞉ | 81 |

ஓம் புருஷோத்தமாய நம꞉ |
ஓம் காலஜ்ஞானினே நம꞉ |
ஓம் மஹாஜ்ஞானினே நம꞉ |
ஓம் காமதா³ய நம꞉ |
ஓம் கமலேக்ஷணாய நம꞉ |
ஓம் கல்பவ்ருக்ஷாய நம꞉ |
ஓம் மஹாவ்ருக்ஷாய நம꞉ |
ஓம் வித்³யாவ்ருக்ஷாய நம꞉ |
ஓம் விபூ⁴திதா³ய நம꞉ | 90 |

ஓம் ஸம்ஸாரதாபவிச்சே²த்ரே நம꞉ |
ஓம் பஶுலோகப⁴யங்கராய நம꞉ |
ஓம் ரோக³ஹந்த்ரே நம꞉ |
ஓம் ப்ராணதா³த்ரே நம꞉ |
ஓம் பரக³ர்வவிப⁴ஞ்ஜனாய நம꞉ |
ஓம் ஸர்வஶாஸ்த்ரார்த² தத்வஜ்ஞாய நம꞉ |
ஓம் நீதிமதே நம꞉ |
ஓம் பாபப⁴ஞ்ஜனாய நம꞉ |
ஓம் புஷ்கலாபூர்ணாஸம்யுக்தாய நம꞉ | 99 |

ஓம் பரமாத்மனே நம꞉ |
ஓம் ஸதாங்க³தயே நம꞉ |
ஓம் அனந்தாதி³த்யஸங்காஶாய நம꞉ |
ஓம் ஸுப்³ரஹ்மண்யானுஜாய நம꞉ |
ஓம் ப³லினே நம꞉ |
ஓம் ப⁴க்தானுகம்பினே நம꞉ |
ஓம் தே³வேஶாய நம꞉ |
ஓம் ப⁴க³வதே நம꞉ |
ஓம் ப⁴க்தவத்ஸலாய நம꞉ | 108 |

இதி ஸ்ரீ அய்யப்ப அஷ்டோத்ரம் ||

Tamil Ashtottara Shatanamavali of Lord Ayyappan

Ayyappa Sarana Gosham

Lord Ayyappan 108 Names | Ashtottara Shatanamavali of Lord Hariharaputra

Hariharaputra Ashtottara Shatanamavali Lyrics. Hariharaputra ashtothram is the 108 names mantra of Lord Ayyappan – the Lord of Sabarimala. Hariharaputra is regarded as the son of Lord Vishnu and Lord Shiva.

Lord Ayyappan, or  Ayyappa, is a popular Hindu deity worshiped mainly in South India. Shri Ayyappa is believed to have been born out of the union between Lord Shiva and Vishnu (in female form, as the mythical enchantress Mohini), who is regarded as avatar of Lord Vishnu. Hence he is also known as ‘Hariharaputhra’ which literally means the son of both Hari (Lord Vishnu) and Haran (Lord Shiva). Some of the other popular names of Lord Ayyappa include Sree Dharma Shasta, Hariharaputhran, Iyyappan, Swamy, lrumudi Priyan, Sabarigiri Vasan, Pamba Vasan, and Manikandan. 

Hariharaputra Ayyappan Ashtottara Shatanamavali Lyrics

#Sanskrit MantraEnglish Mantra
1ॐ महाशास्त्रे नमः।Om Mahashastre Namah।
2ॐ विश्वशास्त्रे नमः।Om Vishvashastre Namah।
3ॐ लोकशास्त्रे नमः।Om Lokashastre Namah।
4ॐ धर्मशास्त्रे नमः।Om Dharmashastre Namah।
5ॐ वेदशास्त्रे नमः।Om Vedashastre Namah।
6ॐ कालशस्त्रे नमः।Om Kalashastre Namah।
7ॐ गजाधिपाय नमः।Om Gajadhipaya Namah।
8ॐ गजारूढाय नमः।Om Gajarudhaya Namah।
9ॐ गणाध्यक्षाय नमः।Om Ganadhyakshaya Namah।
10ॐ व्याघ्रारूढाय नमः।Om Vyaghrarudhaya Namah।
11ॐ महद्युतये नमः।Om Mahadyutaye Namah।
12ॐ गोप्त्रे नमः।Om Goptre Namah।
13ॐ गीर्वाण संसेव्याय नमः।Om Girvana Samsevyaya Namah।
14ॐ गतातङ्काय नमः।Om Gatatankaya Namah।
15ॐ गणाग्रण्ये नमः।Om Ganagranye Namah।
16ॐ ऋग्वेदरूपाय नमः।Om Rigvedarupaya Namah।
17ॐ नक्षत्राय नमः।Om Nakshatraya Namah।
18ॐ चन्द्ररूपाय नमः।Om Chandrarupaya Namah।
19ॐ बलाहकाय नमः।Om Balahakaya Namah।
20ॐ दूर्वाश्यामाय नमः।Om Durvashyamaya Namah।
21ॐ महारूपाय नमः।Om Maharupaya Namah।
22ॐ क्रूरदृष्टये नमः।Om Kruradrishtaye Namah।
23ॐ अनामयाय नमः।Om Anamayaya Namah।
24ॐ त्रिनेत्राय नमः।Om Trinetraya Namah।
25ॐ उत्पलकराय नमः।Om Utpalakaraya Namah।
26ॐ कालहन्त्रे नमः।Om Kalahantre Namah।
27ॐ नराधिपाय नमः।Om Naradhipaya Namah।
28ॐ खण्डेन्दु मौलितनयायOm Khandendu Maulitanayaya Namah।
29ॐ कल्हारकुसुमप्रियाय नOm Kalharakusumapriyaya Namah।
30ॐ मदनाय नमः।Om Madanaya Namah।
31ॐ माधवसुताय नमः।Om Madhavasutaya Namah।
32ॐ मन्दारकुसुमर्चिताय नOm Mandarakusumarchitaya Namah।
33ॐ महाबलाय नमः।Om Mahabalaya Namah।
34ॐ महोत्साहाय नमः।Om Mahotsahaya Namah।
35ॐ महापापविनाशनाय नमः।Om Mahapapavinashanaya Namah।
36ॐ महाशूराय नमः।Om Mahashuraya Namah।
37ॐ महाधीराय नमः।Om Mahadhiraya Namah।
38ॐ महासर्प विभूषणाय नमOm Mahasarpa Vibhushanaya Namah।
39ॐ असिहस्ताय नमः।Om Asihastaya Namah।
40ॐ शरधराय नमः।Om Sharadharaya Namah।
41ॐ हालाहलधरात्मजाय नमOm Halahaladharatmajaya Namah।
42ॐ अर्जुनेशाय नमः।Om Arjuneshaya Namah।
43ॐ अग्नि नयनाय नमः।Om Agni Nayanaya Namah।
44ॐ अनङ्गमदनातुराय नमः।Om Anangamadanaturaya Namah।
45ॐ दुष्टग्रहाधिपाय नमः।Om Dushtagrahadhipaya Namah।
46ॐ श्रीदाय नमः।Om Shridaya Namah।
47ॐ शिष्टरक्षणदीक्षितायOm Shishtarakshanadikshitaya Namah।
48ॐ कस्तूरीतिलकाय नमः।Om Kasturitilakaya Namah।
49ॐ राजशेखराय नमः।Om Rajashekharaya Namah।
50ॐ राजसत्तमाय नमः।Om Rajasattamaya Namah।
51ॐ राजराजार्चिताय नमः।Om Rajarajarchitaya Namah।
52ॐ विष्णुपुत्राय नमः।Om Vishnuputraya Namah।
53ॐ वनजनाधिपाय नमः।Om Vanajanadhipaya Namah।
54ॐ वर्चस्कराय नमः।Om Varchaskaraya Namah।
55ॐ वररुचये नमः।Om Vararuchaye Namah।
56ॐ वरदाय नमः।Om Varadaya Namah।
57ॐ वायुवाहनाय नमः।Om Vayuvahanaya Namah।
58ॐ वज्रकायाय नमः।Om Vajrakayaya Namah।
59ॐ खड्गपाणये नमः।Om Khadgapanaye Namah।
60ॐ वज्रहस्ताय नमः।Om Vajrahastaya Namah।
61ॐ बलोद्धताय नमः।Om Baloddhataya Namah।
62ॐ त्रिलोकज्ञाय नमः।Om Trilokagyaya Namah।
63ॐ अतिबलाय नमः।Om Atibalaya Namah।
64ॐ पुष्कलाय नमः।Om Pushkalaya Namah।
65ॐ वृत्तपावनाय नमः।Om Vrittapavanaya Namah।
66ॐ पूर्णाधवाय नमः।Om Purnadhavaya Namah।
67ॐ पुष्कलेशाय नमः।Om Pushkaleshaya Namah।
68ॐ पाशहस्ताय नमः।Om Pashahastaya Namah।
69ॐ भयापहाय नमः।Om Bhayapahaya Namah।
70ॐ फट्काररूपाय नमः।Om Phatkararupaya Namah।
71ॐ पापघ्नाय नमः।Om Papaghnaya Namah।
72ॐ पाषण्डरुधिराशनाय नमःOm Pashandarudhirashanaya Namah।
73ॐ पञ्चपाण्डवसन्त्रात्रेOm Panchapandavasantratre Namah।
74ॐ परपञ्चाक्षराश्रिताय नOm Parapanchaksharashritaya Namah।
75ॐ पञ्चवक्त्रसुताय नमः।Om Panchavaktrasutaya Namah।
76ॐ पूज्याय नमः।Om Pujyaya Namah।
77ॐ पण्डिताय नमः।Om Panditaya Namah।
78ॐ परमेश्वराय नमः।Om Parameshvaraya Namah।
79ॐ भवतापप्रशमनाय नमः।Om Bhavatapaprashamanaya Namah।
80ॐ भक्ताभीष्ट प्रदायकायOm Bhaktabhishta Pradayakaya Namah।
81ॐ कवये नमः।Om Kavaye Namah।
82ॐ कवीनामधिपाय नमः।Om Kavinamadhipaya Namah।
83ॐ कृपालुवे नमः।Om Kripaluve Namah।
84ॐ क्लेशनाशनाय नमः।Om Kleshanashanaya Namah।
85ॐ समाय नमः।Om Samaya Namah।
86ॐ अरूपाय नमः।Om Arupaya Namah।
87ॐ सेनान्ये नमः।Om Senanye Namah।
88ॐ भक्त सम्पत्प्रदायकायOm Bhakta Sampatpradayakaya Namah।
89ॐ व्याघ्रचर्मधराय नमः।Om Vyaghracharmadharaya Namah।
90ॐ शूलिने नमः।Om Shuline Namah।
91ॐ कपालिने नमः।Om Kapaline Namah।
92ॐ वेणुवादनाय नमः।Om Venuvadanaya Namah।
93ॐ कम्बुकण्ठाय नमः।Om Kambukanthaya Namah।
94ॐ कलरवाय नमः।Om Kalaravaya Namah।
95ॐ किरीटादिविभूषणाय नमOm Kiritadivibhushanaya Namah।
96ॐ धूर्जटये नमः।Om Dhurjataye Namah।
97ॐ वीरनिलयाय नमः।Om Viranilayaya Namah।
98ॐ वीराय नमः।Om Viraya Namah।
99ॐ वीरेन्दुवन्दिताय नमः।Om Virenduvanditaya Namah।
100ॐ विश्वरूपाय नमः।Om Vishvarupaya Namah।
101ॐ वृषपतये नमः।Om Vrishapataye Namah।
102ॐ विविधार्थ फलप्रदाय नOm Vividhartha Phalapradaya Namah।
103ॐ दीर्घनासाय नमः।Om Dirghanasaya Namah।
104ॐ महाबाहवे नमः।Om Mahabahave Namah।
105ॐ चतुर्बाहवे नमः।Om Chaturbahave Namah।
106ॐ जटाधराय नमः।Om Jatadharaya Namah।
107ॐ सनकादिमुनिश्रेष्ठस्तुOm Sanakadimunishreshthastutyaya Namah।
108ॐ हरिहरात्मजाय नमः।Om Hariharatmajaya Namah।

108 Ayyappan Sarana Gosham

Lord Ayyappa is the son of Harihara i.e. Lord Vishnu and Lord Shiva (Hari is Vishnu and Hara is Shiva or Shankaranarayana). He was born by the union of Lord Shiva and the enchantress Mohini who was an avatar of lord Vishnu. He is a Hindu deity mainly worshipped in southern India. Every year lakhs of Swami Ayyappa devotees observe 41 days’ penance that involves strict abstinence from family desires and tastes. The devotees are expected to adhere to a way of life akin to that of a brahmachari, constantly reflecting on the goodness of life. Whilst they make their way up the steep slopes of Sabarimala, they adorn themselves with three-eyed coconut and foodstuff/Aantha Garland in their heads, as the Bhagwan did when he went to the forest to fetch tigress milk, and bathed in River Pampa raising slogans of Saranam and climb the eighteen stairs. Here’s the 108 Ayyappan Sarana Gosham –

1) Swamiye Saranam Ayyappa
2) Harihara Suthane Saranam Ayyappa
3) Kannimoola Mahaa Ganapathy Bhagavaane Saranam Ayyappa
4) Shakti Vadivelan Sodarane Saranam Ayyappa
5) Maalikaippurattu Manjamma Devi Lokamathave Saranam Ayyappa
6) Vaavar Swamiye Saranam Ayyappa
7) Karuppanna Swamiye Saranam Ayyappa
8) Periya Kadutta Swamiye Saranam Ayyappa
9) Cheriya Kadutta Swamiye Saranam Ayyappa
10) Vana Devathamaare Saranam Ayyappa

11) Durga Bhagavathi Maare Saranam Ayyappa
12) Achchan Kovil Arase /Achchan Kovil Rajave Saranam Ayyappa
13) Anaadha Rakshagane Saranam Ayyappa
14) Annadhaana Prabhuve Saranam Ayyappa
15) Achcham Thavirpavane Saranam Ayyappa
16) Ambalathu Aasane Saranam Ayyappa
17) Abhaya Dayakane Saranam Ayyappa
18) Ahandai Azhippavane Saranam Ayyappa
19) Ashtasiddhi Dayagane Saranam Ayyappa
20) Andmorai Aadarikkum Deivame Saranam Ayyappa

21) Azhuthayil Vaasane Saranam Ayyappa
22) Aaryankaavu Ayyaave Saranam Ayyappa
23) Aapath Baandhavane Saranam Ayyappa
24) Ananda Jyotiye Saranam Ayyappa
25) Aatma Swaroopiye Saranam Ayyappa
26) Aanaimukhan Thambiye Saranam Ayyappa
27) lrumudi Priyane Saranam Ayyappa
28) lnalai Therppavane Saranam Ayyappa
29) Heha Para Suka Daayakane Saranam Ayyappa
30) Irudaya Kamala Vaasane Saranam Ayyappa

31) Eedillaa Inbam Alippavane Saranam Ayyappa
32) Umaiyaval Baalakane Saranam Ayyappa
33) Umaikku Arul Purindavane Saranam Ayyappa
34) Uzhvinai Akatruvone Saranam Ayyappa
35) Ukkam Alippavane Saranam Ayyappa
36) Engum Niraindhone Saranam Ayyappa
37) Enillaa Roopane Saranam Ayyappa
38) En Kula Deivame Saranam Ayyappa
39) En Guru Naathane Saranam Ayyappa
40) Erumeli Vaazhum Kiraata Shasthave Saranam Ayyappa

41) Engum Nirainda Naada Brahmame Saranam Ayyappa
42) Ellorkkum Arul Puribavane Saranam Ayyappa
43) Aetrumaanoorappan Magane Saranam Ayyappa
44) Aekaanta Vaasiye Saranam Ayyappa
45) Aezhaikkarul Puriyum Eesane Saranam Ayyappa
46) Aindumalai Vaasane Saranam Ayyappa
47) Aiyyangal Teerppavane Saranam Ayyappa
48) Opillaa Maanikkame Saranam Ayyappa
49) Omkaara Parabrahmame Saranam Ayyappa
50) Kaliyuga Varadane Saranam Ayyappa

51) Kankanda Deivame Saranam Ayyappa
52) Kambankudiku Udaiya Naathane Saranam Ayyappa
53) Karunaa Samudrame Saranam Ayyappa
54) Karpoora Jyotiye Saranam Ayyappa
55) Sabari Giri Vaasane Saranam Ayyappa
56) Shathru Samhaara Moortiye Saranam Ayyappa
57) Sharanaagadha Rakshakane Saranam Ayyappa
58) Sharana Ghosha Priyane Saranam Ayyappa
59) Shabarikku Arul Purindavane Saranam Ayyappa
60) Shambhukumaarane Saranam Ayyappa

61) Satya Swaroopane Saranam Ayyappa
62) Sankatam Therppavane Saranam Ayyappa
63) Sanchalam Azhippavane Saranam Ayyappa
64) Shanmukha Sodarane Saranam Ayyappa
65) Dhanvantari Moortiye Saranam Ayyappa
66) Nambmorai kaakkum deivame Saranam Ayyappa
67) Narttana Priyane Saranam Ayyappa
68) Pantala Rajakumarane Saranam Ayyappa
69) Pambai Baalakane Saranam Ayyappa
70) Parasuraama Poojithane Saranam Ayyappa

71) Bhakta Jana Rakshakane Saranam Ayyappa
72) Bhakta Vatsalane Saranam Ayyappa
73) Paramashivan Puthirane Saranam Ayyappa
74) Pambaa Vaasane Saranam Ayyappa
75) Parama Dhayaalane Saranam Ayyappa
76) Manikanda Porule Saranam Ayyappa
77) Makara Jyotiye Saranam Ayyappa
78) Vaikkathu Appan Makane
79) Kaanaka Vaasane Saranam Ayyappa
80) Kulattu Puzhai Baalakane Saranam Ayyappa

81) Guruvaayoorappan Makane Saranam Ayyappa
82) Kaivalya Padha Daayakane Saranam Ayyappa
83) Jaati Mata Bhedam Illathavane Saranam Ayyappa
84) Shivashakti Aikya Svaroopane Saranam Ayyappa
85) Sevipparku Aananda Moorthiye Saranam Ayyappa
86) Dushtar Bhayam Neekkuvone Saranam Ayyappa
87) Devaadi Devane Saranam Ayyappa
88) Devarkal Thuyaram Therthavane Saranam Ayyappa
89) Devendra Poojitane Saranam Ayyappa
90) Narayanan Mynthane Saranam Ayyappa

91) Neiabhisheka Priyane Saranam Ayyappa
92) Pranava Swaroopane Saranam Ayyappa
93) Paapa Samhaara Moorthiye Saranam Ayyappa
94) Paayasanna Priyane Saranam Ayyappa
95) Vanpuli Vaakanane Saranam Ayyappa
96) Varapradaayakane Saranam Ayyappa
97) Bhaagavatottamane Saranam Ayyappa
98) Ponambala Vaasane Saranam Ayyappa
99) Mohini Sudhane Saranam Ayyappa
100) Mohana Roopane Saranam Ayyappa

101) Villan Vilaali Veerane Saranam Ayyappa
102) Veeramani Kantane Saranam Ayyappa
103) Sadguru Nathane Saranam Ayyappa
104) Sarvaroka Nivarakane Saranam Ayyappa
105) Sachidhananda Sorupiye Saranam Ayyappa
106) Sarvabhistha Dhayakane Saranam Ayyappa
107) Saasvatapadam Alippavane Saranam Ayyappa
108) Patinettaam Padikkutaiyanaadhane Saranam Ayyappa

Swamiye Saranam Ayyappa
Swamiye Saranam Ayyappa
Swamiye Saranam Ayyappa

Lord Ayyappan 108 Names | Ashtottara Shatanamavali of Lord Dharma Sastha

Sree Ayyappan Ashtotharam or Sree Dharma Sastha Ashtottara Shatanamavali is the 108 names mantra of Lord Ayyappa – the God of Sabarimala Temple. Ayyappa Swamy is the main deity in Sabarimala temple which is in Kerala state. Swamy Ayyappan is the son of Mohini avatar, an incarnation of Sri Maha Vishnu, and Lord Shiva. Ayyappa Swamy is also called Dharmashaastha, Maṇikantan. Ayyappa Swamy Deeksha is for 41 days. Ashtothram stotras are available for all gods, and the similarity of these 108 Ashtothra Satha Namavali is that all the hundred and eight names of the gods will start with “Om” and ends with “Namaha”. Below is the lyrics of Sree Dharma Sastha 108 Ashtothra Satha Namavali in English.

108 Names of Lord Ayyappa Swamy in English

#Sanskrit MantraEnglish Mantra
1ॐ महाशास्त्रे नमः।Om Mahashastre Namah।
2ॐ महादेवाय नमः।Om Mahadevaya Namah।
3ॐ महादेवसुताय नमः।Om Mahadevasutaya Namah।
4ॐ अव्याय नमः।Om Avyaya Namah।
5ॐ लोककर्त्रे नमः।Om Lokakartre Namah।
6ॐ लोकभर्त्रे नमः।Om Lokabhartre Namah।
7ॐ लोकहर्त्रे नमः।Om Lokahartre Namah।
8ॐ परात्पराय नमः।Om Paratparaya Namah।
9ॐ त्रिलोकरक्षकाय नमः।Om Trilokarakshakaya Namah।
10ॐ धन्विने नमः।Om Dhanvine Namah।
11ॐ तपस्विने नमः।Om Tapasvine Namah।
12ॐ भूतसैनिकाय नमः।Om Bhutasainikaya Namah।
13ॐ मन्त्रवेदिने नमः।Om Mantravedine Namah।
14ॐ महावेदिने नमः।Om Mahavedine Namah।
15ॐ मारुताय नमः।Om Marutaya Namah।
16ॐ जगदीश्वराय नमः।Om Jagadishvaraya Namah।
17ॐ लोकाध्यक्षाय नमः।Om Lokadhyakshaya Namah।
18ॐ अग्रण्ये नमः।Om Agranye Namah।
19ॐ श्रीमते नमः।Om Shrimate Namah।
20ॐ अप्रमेयपराक्रमाय नमःOm Aprameyaparakramaya Namah।
21ॐ सिम्हारूढाय नमः।Om Simharudhaya Namah।
22ॐ गजारूढाय नमः।Om Gajarudhaya Namah।
23ॐ हयारूढाय नमः।Om Hayarudhaya Namah।
24ॐ महेश्वराय नमः।Om Maheshvaraya Namah।
25ॐ नानाशस्त्रधराय नमः।Om Nanashastradharaya Namah।
26ॐ अनर्घाय नमः।Om Anarghaya Namah।
27ॐ नानाविद्या विशारदाय नOm Nanavidya Visharadaya Namah।
28ॐ नानारूपधराय नमः।Om Nanarupadharaya Namah।
29ॐ वीराय नमः।Om Viraya Namah।
30ॐ नानाप्राणिनिवेषिताय नOm Nanapraniniveshitaya Namah।
31ॐ भूतेशाय नमः।Om Bhuteshaya Namah।
32ॐ भूतिदाय नमः।Om Bhutidaya Namah।
33ॐ भृत्याय नमः।Om Bhrityaya Namah।
34ॐ भुजङ्गाभरणोज्वलाय नOm Bhujangabharanojvalaya Namah।
35ॐ इक्षुधन्विने नमः।Om Ikshudhanvine Namah।
36ॐ पुष्पबाणाय नमः।Om Pushpabanaya Namah।
37ॐ महारूपाय नमः।Om Maharupaya Namah।
38ॐ महाप्रभवे नमः।Om Mahaprabhave Namah।
39ॐ मायादेवीसुताय नमः।Om Mayadevisutaya Namah।
40ॐ मान्याय नमः।Om Manyaya Namah।
41ॐ महनीयाय नमः।Om Mahaniyaya Namah।
42ॐ महागुणाय नमः।Om Mahagunaya Namah।
43ॐ महाशैवाय नमः।Om Mahashaivaya Namah।
44ॐ महारुद्राय नमः।Om Maharudraya Namah।
45ॐ वैष्णवाय नमः।Om Vaishnavaya Namah।
46ॐ विष्णुपूजकाय नमः।Om Vishnupujakaya Namah।
47ॐ विघ्नेशाय नमः।Om Vighneshaya Namah।
48ॐ वीरभद्रेशाय नमः।Om Virabhadreshaya Namah।
49ॐ भैरवाय नमः।Om Bhairavaya Namah।
50ॐ षण्मुखप्रियाय नमः।Om Shanmukhapriyaya Namah।
51ॐ मेरुशृङ्गसमासीनाय नमOm Merushringasamasinaya Namah।
52ॐ मुनिसङ्घनिषेविताय नमOm Munisanghanishevitaya Namah।
53ॐ देवाय नमः।Om Devaya Namah।
54ॐ भद्राय नमः।Om Bhadraya Namah।
55ॐ जगन्नाथाय नमः।Om Jagannathaya Namah।
56ॐ गणनाथाय नमः।Om Gananathaya Namah।
57ॐ गणेश्वराय नमः।Om Ganeshvaraya Namah।
58ॐ महायोगिने नमः।Om Mahayogine Namah।
59ॐ महामायिने नमः।Om Mahamayine Namah।
60ॐ महाज्ञानिने नमः।Om Mahagyanine Namah।
61ॐ महास्थिराय नमः।Om Mahasthiraya Namah।
62ॐ देवशास्त्रे नमः।Om Devashastre Namah।
63ॐ भूतशास्त्रे नमः।Om Bhutashastre Namah।
64ॐ भीमहासपराक्रमाय नमOm Bhimahasaparakramaya Namah।
65ॐ नागहाराय नमः।Om Nagaharaya Namah।
66ॐ नागकेशाय नमः।Om Nagakeshaya Namah।
67ॐ व्योमकेशाय नमः।Om Vyomakeshaya Namah।
68ॐ सनातनाय नमः।Om Sanatanaya Namah।
69ॐ सगुणाय नमः।Om Sagunaya Namah।
70ॐ निर्गुणाय नमः।Om Nirgunaya Namah।
71ॐ नित्याय नमः।Om Nityaya Namah।
72ॐ नित्यतृप्ताय नमः।Om Nityatriptaya Namah।
73ॐ निराश्रयाय नमः।Om Nirashrayaya Namah।
74ॐ लोकाश्रयाय नमः।Om Lokashrayaya Namah।
75ॐ गणाधीशाय नमः।Om Ganadhishaya Namah।
76ॐ चतुःषष्टिकलामयाय नमOm Chatuhshashtikalamayaya Namah।
77ॐ ऋग्यजुःसामाथर्वात्मनेOm Rigyajuhsamatharvatmane Namah।
78ॐ मल्लकासुरभञ्जनाय नOm Mallakasurabhanjanaya Namah।
79ॐ त्रिमूर्तये नमः।Om Trimurtaye Namah।
80ॐ दैत्यमथनाय नमः।Om Daityamathanaya Namah।
81ॐ प्रकृतये नमः।Om Prakritaye Namah।
82ॐ पुरुषोत्तमाय नमः।Om Purushottamaya Namah।
83ॐ कालज्ञानिने नमः।Om Kalagyanine Namah।
84ॐ महाज्ञानिने नमः।Om Mahagyanine Namah।
85ॐ कामदाय नमः।Om Kamadaya Namah।
86ॐ कमलेक्षणाय नमः।Om Kamalekshanaya Namah।
87ॐ कल्पवृक्षाय नमः।Om Kalpavrikshaya Namah।
88ॐ महावृक्षाय नमः।Om Mahavrikshaya Namah।
89ॐ विद्यावृक्षाय नमः।Om Vidyavrikshaya Namah।
90ॐ विभूतिदाय नमः।Om Vibhutidaya Namah।
91ॐ संसारतापविच्छेत्रे नमःOm Samsaratapavichchhetre Namah।
92ॐ पशुलोकभयङ्कराय नमःOm Pashulokabhayankaraya Namah।
93ॐ रोगहन्त्रे नमः।Om Rogahantre Namah।
94ॐ प्राणदात्रे नमः।Om Pranadatre Namah।
95ॐ परगर्वविभञ्जनाय नमःOm Paragarvavibhanjanaya Namah।
96ॐ सर्वशास्त्रार्थ तत्वज्Om Sarvashastrartha Tatvagyaya Namah।
97ॐ नीतिमते नमः।Om Nitimate Namah।
98ॐ पापभञ्जनाय नमः।Om Papabhanjanaya Namah।
99ॐ पुष्कलापूर्णासंयुक्तायOm Pushkalapurnasamyuktaya Namah।
100ॐ परमात्मने नमः।Om Paramatmane Namah।
101ॐ सताङ्गतये नमः।Om Satangataye Namah।
102ॐ अनन्तादित्यसङ्काशायOm Anantadityasankashaya Namah।
103ॐ सुब्रह्मण्यानुजाय नमःOm Subrahmanyanujaya Namah।
104ॐ बलिने नमः।Om Baline Namah।
105ॐ भक्तानुकम्पिने नमः।Om Bhaktanukampine Namah।
106ॐ देवेशाय नमः।Om Deveshaya Namah।
107ॐ भगवते नमः।Om Bhagavate Namah।
108ॐ भक्तवत्सलाय नमः।Om Bhaktavatsalaya Namah।
God ganesh ayappa and subramania

Hariharaputra Ashtottara Shata Namavali with meaning

Swamy Sharanam 

As ordained by the Lord i have presented the meaning for the Hariharaputra Ashtothrashata Namavali (108). If He will, I shall soon explain each nama with a detailed commentory

1. Om Mahasastre Nama:

Salutations to HIM who is the supreme Ruler

2. Om Mahadevaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of Gods

3. Om Mahadevasutya Nama:

Salutations to HIM who is the son of Shiva(Mahadeva)

4. Om Avyayaya Nama:

Salutations to HIM who is eternal (imperishable)

5. Om Lokakartre Nama:

Salutations to HIM who is the creator of the World

6. Om Lokabhartre Nama:

Salutations to HIM who is the preserver of the World

7. Om Lokahartre Nama:

Salutations to HIM who is the destroyer of the World

8. Om Paratparaya Nama:

Salutations to HIM who is higher than the Highest

9. Om Triloka rakshakaya Nama:

Salutations to HIM who protects the three worlds

10. Om dhanvine Nama:

Salutations to HIM who is a great archer

11. Om Thapasvinae Nama:

Salutations to HIM who is a great ascetic

12. Om Bhoothasainikaya Nama:

Salutations to HIM who has the army of Bhootha Ganas

13. Om Mantarvedine Nama:

Salutations to HIM who has the knowledge of all the mantras

14. Om Mahavedine Nama:

Salutations to HIM who is the master of the Vedas

15. Om Marutaya Nama:

Salutations to HIM who is the form of air

16. Om Jagadishvaraaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of the Universe

17. Om Lokadyakshaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of the world

18. Om Agranye Nama:

Salutations to HIM who is the first born

19. Om Sreemate Nama:

Salutations to HIM who has all the prosperity

20. Om Apramaeyeparakramaya Nama:

Salutations to HIM whose valor cannot be mesured

21. Om Simharoodaya Nama:

Salutations to HIM who is mounted on a Lion

22. Om Gajaroodaya Nama:

Salutations to HIM who is mounted on an Elephant

23. Om Hayaroodaya Nama:

Salutations to HIM who is mounted on a Horse

24. Om Maheswaraya Nama:

Salutations to HIM who is the greatest Lord

25. Om Nanashastradharaya Nama:

Salutations to HIM who is holding various weapons

26. Om Anarghayya Nama:

Salutations to HIM who is priceless(to the devotees)

27. Om Nanavidyavisharadaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of all arts

28. Om Nanaroopadaraya Nama:

Salutations to HIM who assumes various forms

29. Om Veeraya Nama:

Salutations to HIM who is heroic

30. Om nanapraninishaevakya Nama:

Salutations to HIM who is worshipped by all the living beings

31. Om Bhooteshaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of all beings

32. Om Bhootidaya Nama:

Salutations to HIM who grants prosperity

33. Om Bhrityaya Nama:

Salutations to HIM who nourishes everyone

34. Om Bhujanfaparanothamaaya Nama:

Salutations to HIM who has the serpent as his ornaments

35. Om Ikshudhanvine Nama:

Salutations to HIM who has a bow of Sugarcane

36. Om Pushpabaanaya Nama:

Salutations to HIM who has the arrows of flowers

37. Om Maharoopaya Nama:

Salutations to HIM who has a magnificent form

38. Om Mahaprabhavae Nama:

Salutations to HIM who is the greatest Master

39. Om Mayadevisutaaya Nama:

Salutations to HIM who is the son of Mayadevi( Mohini)

40. Om Maanyaya Nama:

Salutations to HIM who is always respectable

41. Om Mahanitaya Nama:

Salutations to HIM who takes

42. Om Mahagunaya Nama:

Salutations to HIM who is virtuous

43. Om Mahasaivaya Nama:

Salutations to HIM who is a follower of Shaiva

44. Om Maharudraya Nama:

Salutations to HIM who is very form of Rudra

45. Om Vaishanavaya Nama:

Salutations to HIM who is a follower of Vishnu

46. Om Vishnupoojakaya Nama:

Salutations to HIM who worships Vishnu

47. Om Vighneshaya Nama:

Salutations to HIM who is the very form of Vigneshwara (Ganapati)

48. Om Veerabhadreshaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of Veerabhadra

49. Om Bhairavaya Nama:

Salutations to HIM who appear as Bhairava

50. Om Shanmukhadhruva Nama:

Salutations to HIM who manifests as Shanmukha

51. Om Merushrigasamasinaya Nama:

Salutations to HIM who sits on Mount Meru

52. Om Munisanghanisevitaya Nama:

Salutations to HIM who is always surrounded with the ascetics

53. Om Devaya Nama:

Salutations to HIM who is the God

54. Om Badraya Nama:

Salutations to HIM who is auspicious

55. Om Jagannathaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of the world

56. Om Gananaathaya Nama:

Salutations to HIM who is the leader of the group

57. Om Ganeshvaraya Nama:

Salutations to HIM who is the ruler of the group

58. Om Mahayogine Nama:

Salutations to HIM who is the great yogi

59. Om Mahamayine Nama:

Salutations to HIM who is the great deceiver (through maya)

60. Om Mahanjanine Nama:

Salutations to HIM who is the great Jnani

61. Om Mahasthiraya Nama:

Salutations to HIM who is always present

62. Om Devashastre Nama:

Salutations to HIM who is the ruler of the Devas

63. Om Bhootashastre Nama:

Salutations to HIM who ruler of every living being

64. Om Bheemahasa parakramaya Nama:

Salutations to HIM who has a tribute of boisterous laughter

65. Om Nagaharaya Nama:

Salutations to HIM who wears a serpent as his neclace

66. Om Nagakeshaya Nama:

Salutations to HIM who has a serpent adoring his hair

67. Om Vyomakeshaya Nama:

Salutations to HIM whose hair is space

68. Om Sanathanaya Nama:

Salutations to HIM who is ancient

69. Om Sugunaya Nama:

Salutations to HIM who is good natured

70. Om Nirgunaya Nama:

Salutations to HIM who is attribute less

71. Om Nityaya Nama:

Salutations to HIM who is eternal

72. Om Nityatriptaya Nama:

Salutations to HIM who is ever content

73. Om Nirashrayaya Nama:

Salutations to HIM who is not dependent(independent)

74. Om Lokasrayaya Nama:

Salutations to HIM on whom the world is dependent

75. Om Ganadhishaya Nama:

Salutations to HIM who is the master of the Ganas

76. Om Chathushasti kalamayaya Nama:

Salutations to HIM who is the personification of 64 forms of art

77. Om Rig Yajus Samaatharvarupine Nama:

Salutations to HIM who is the embodiment of Rig – Yajur – Sama and Atharva

78. Om Mallaksura panjanaya Nama:

Salutations to HIM who destroyed Mallakasura

79. Om Trimurtiyae Nama:

Salutations to HIM who manifests as the Trimoorthi (Brahma Vishnu & Shiva)

80. Om Daithyamadanaya Nama:

Salutations to HIM who destroyed the Daityas (Asuras)

81. Om Prakruthayae Nama:

Salutations to HIM who is the creative force

82. Om Purushotamaya Nama:

Salutations to HIM who is the highest of all beings

83. Om Kaalajnanine Nama:

Salutations to HIM who is a master of time

84. Om Mahanjnanine Nama:

Salutations to HIM who is a great master

85. Om Kamadaya Nama:

Salutations to HIM who grants the desire

86. Om Kamalekshanaya Nama:

Salutations to HIM who is Lotus-eyed

87. Om Kalpavrikshaya Nama:

Salutations to HIM who is Kalpaka Vrishka (wish fulfilling tree )

88. Om Mahavrikshaya Nama:
