108 names of Lord Murugan are collectively known as Ashtottara Shatanamavali of Lord Subrahmanya. Subramanya Stotram is a hymn in praise of Kumaraswamy or Murugan. Get Sri Subramanya Stotram in Tamil lyrics here and chant with devotion for the grace of Lord Subrahmanyeswara Swamy.
Shri Subramanya Ashtottara Shatanamavali Stotra
– the hymn of a hundred and eight names –
# | Sanskrit Mantra | Tamil Mantra | English Name | ||
1 | ॐ स्कन्दाय नमः। | ௐ ஸ்கந்தாய நம:। | Om Skandaya Namah। | ||
2 | ॐ गुहाय नमः। | ௐ குஹாய நம:। | Om Guhaya Namah। | ||
3 | ॐ षण्मुखाय नमः। | ௐ ஷண்முகாய நம:। | Om Shanmukhaya Namah। | ||
4 | ॐ फालनेत्रसुताय नमः। | ௐ பாலனேத்ரஸுதாய நம:। | Om Phalanetrasutaya Namah। | ||
5 | ॐ प्रभवे नमः। | ௐ ப்ரபவே நம:। | Om Prabhave Namah। | ||
6 | ॐ पिङ्गलाय नमः। | ௐ பிங்கலாய நம:। | Om Pingalaya Namah। | ||
7 | ॐ कृत्तिकासूनवे नमः। | ௐ க்ருத்திகாஸூனவே நம:। | Om Krittikasunave Namah। | ||
8 | ॐ शिखिवाहनाय नमः। | ௐ ஶிகிவாஹனாய நம:। | Om Shikhivahanaya Namah। | ||
9 | ॐ द्विषड्भुजाय नमः। | ௐ த்விஷட்புஜாய நம:। | Om Dvishadbhujaya Namah। | ||
10 | ॐ द्विषण्णेत्राय नमः। | ௐ த்விஷண்ணேத்ராய நம:। | Om Dvishannetraya Namah। | ||
11 | ॐ शक्तिधराय नमः। | ௐ ஶக்திதராய நம:। | Om Shaktidharaya Namah। | ||
12 | ॐ पिशिताशप्रभञ्जनाय न | ௐ பிஶிதாஶப்ரபஞ்ஜனாய நம:। | Om Pishitashaprabhanjanaya Namah। | ||
13 | ॐ तारकासुरसंहर्त्रे नमः। | ௐ தாரகாஸுரஸம்ஹர்த்ரே நம:। | Om Tarakasurasanhartre Namah। | ||
14 | ॐ रक्षोबलविमर्दनाय नम | ௐ ரக்ஷோபலவிமர்தனாய நம:। | Om Rakshobalavimardanaya Namah। | ||
15 | ॐ मत्ताय नमः। | ௐ மத்தாய நம:। | Om Mattaya Namah। | ||
16 | ॐ प्रमत्ताय नमः। | ௐ ப்ரமத்தாய நம:। | Om Pramattaya Namah। | ||
17 | ॐ उन्मत्ताय नमः। | ௐ உன்மத்தாய நம:। | Om Unmattaya Namah। | ||
18 | ॐ सुरसैन्यसुरक्षकाय नम | ௐ ஸுரஸைன்யஸுரக்ஷகாய | Om Surasainyasurakshakaya Namah। | ||
19 | ॐ देवासेनापतये नमः। | ௐ தேவாஸேனாபதயே நம:। | Om Devasenapataye Namah। | ||
20 | ॐ प्राज्ञाय नमः। | ௐ ப்ராஜ்ஞாய நம:। | Om Pragyahya Namah। | ||
21 | ॐ कृपालवे नमः। | ௐ க்ருபாலவே நம:। | Om Kripalave Namah। | ||
22 | ॐ भक्तवत्सलाय नमः। | ௐ பக்தவத்ஸலாய நம:। | Om Bhaktavatsalaya Namah। | ||
23 | ॐ उमासुताय नमः। | ௐ உமாஸுதாய நம:। | Om Umasutaya Namah। | ||
24 | ॐ शक्तिधराय नमः। | ௐ ஶக்திதராய நம:। | Om Shaktidharaya Namah। | ||
25 | ॐ कुमाराय नमः। | ௐ குமாராய நம:। | Om Kumaraya Namah। | ||
26 | ॐ क्रौञ्चदारणाय नमः। | ௐ க்ரௌஞ்சதாரணாய நம:। | Om Kraunchadaranaya Namah। | ||
27 | ॐ सेनानिये नमः। | ௐ ஸேனானியே நம:। | Om Senaniye Namah। | ||
28 | ॐ अग्निजन्मने नमः। | ௐ அக்னிஜன்மனே நம:। | Om Agnijanmane Namah। | ||
29 | ॐ विशाखाय नमः। | ௐ விஶாகாய நம:। | Om Vishakhaya Namah। | ||
30 | ॐ शङ्करात्मजाय नमः। | ௐ ஶங்கராத்மஜாய நம:। | Om Shankaratmajaya Namah। | ||
31 | ॐ शिवस्वामिने नमः। | ௐ ஶிவஸ்வாமினே நம:। | Om Shivaswamine Namah। | ||
32 | ॐ गणस्वामिने नमः। | ௐ கணஸ்வாமினே நம:। | Om Ganaswamine Namah। | ||
33 | ॐ सर्वस्वामिने नमः। | ௐ ஸர்வஸ்வாமினே நம:। | Om Sarvaswamine Namah। | ||
34 | ॐ सनातनाय नमः। | ௐ ஸனாதனாய நம:। | Om Sanatanaya Namah। | ||
35 | ॐ अनन्तशक्तये नमः। | ௐ அனந்தஶக்தயே நம:। | Om Anantashaktaye Namah। | ||
36 | ॐ अक्षोभ्याय नमः। | ௐ அக்ஷோப்யாய நம:। | Om Akshobhyaya Namah। | ||
37 | ॐ पार्वतीप्रियनन्दनाय न | ௐ பார்வதீப்ரியனந்தனாய நம:। | Om Parvatipriyanandanaya Namah। | ||
38 | ॐ गङ्गासुताय नमः। | ௐ கங்காஸுதாய நம:। | Om Gangasutaya Namah। | ||
39 | ॐ शरोद्भूताय नमः। | ௐ ஶரோத்பூதாய நம:। | Om Sharodbhutaya Namah। | ||
40 | ॐ आहुताय नमः। | ௐ ஆஹுதாய நம:। | Om Ahutaya Namah। | ||
41 | ॐ पावकात्मजाय नमः। | ௐ பாவகாத்மஜாய நம:। | Om Pavakatmajaya Namah। | ||
42 | ॐ जृम्भाय नमः। | ௐ ஜ்ரும்பாய நம:। | Om Jrimbhaya Namah। | ||
43 | ॐ प्रजृम्भाय नमः। | ௐ ப்ரஜ்ரும்பாய நம:। | Om Prajrimbhaya Namah। | ||
44 | ॐ उज्जृम्भाय नमः। | ௐ உஜ்ஜ்ரும்பாய நம:। | Om Ujjrimbhaya Namah। | ||
45 | ॐ कमलासनसंस्तुताय नम | ௐ கமலாஸனஸம்ஸ்துதாய ந | Om Kamalasanasamstutaya Namah। | ||
46 | ॐ एकवर्णाय नमः। | ௐ ஏகவர்ணாய நம:। | Om Ekavarnaya Namah। | ||
47 | ॐ द्विवर्णाय नमः। | ௐ த்விவர்ணாய நம:। | Om Dvivarnaya Namah। | ||
48 | ॐ त्रिवर्णाय नमः। | ௐ த்ரிவர்ணாய நம:। | Om Trivarnaya Namah। | ||
49 | ॐ सुमनोहराय नमः। | ௐ ஸுமனோஹராய நம:। | Om Sumanoharaya Namah। | ||
50 | ॐ चुतुर्वर्णाय नमः। | ௐ சுதுர்வர்ணாய நம:। | Om Chaturvarnaya Namah। | ||
51 | ॐ पञ्चवर्णाय नमः। | ௐ பஞ்சவர்ணாய நம:। | Om Panchavarnaya Namah। | ||
52 | ॐ प्रजापतये नमः। | ௐ ப்ரஜாபதயே நம:। | Om Prajapataye Namah। | ||
53 | ॐ अहस्पतये नमः। | ௐ அஹஸ்பதயே நம:। | Om Ahaspataye Namah। | ||
54 | ॐ अग्निगर्भाय नमः। | ௐ அக்னிகர்பாய நம:। | Om Agnigarbhaya Namah। | ||
55 | ॐ शमीगर्भाय नमः। | ௐ ஶமீகர்பாய நம:। | Om Shamigarbhaya Namah। | ||
56 | ॐ विश्वरेतसे नमः। | ௐ விஶ்வரேதஸே நம:। | Om Vishvaretase Namah। | ||
57 | ॐ सुरारिघ्ने नमः। | ௐ ஸுராரிக்னே நம:। | Om Surarighne Namah। | ||
58 | ॐ हरिद्वर्णाय नमः। | ௐ ஹரித்வர்ணாய நம:। | Om Haridvarnaya Namah। | ||
59 | ॐ शुभकराय नमः। | ௐ ஶுபகராய நம:। | Om Shubhakaraya Namah। | ||
60 | ॐ वसुमते नमः। | ௐ வஸுமதே நம:। | Om Vasumate Namah। | ||
61 | ॐ वटुवेषभृते नमः। | ௐ வடுவேஷப்ருதே நம:। | Om Vatuveshabhrite Namah। | ||
62 | ॐ पूष्णे नमः। | ௐ பூஷ்ணே நம:। | Om Pushne Namah। | ||
63 | ॐ गभस्तये नमः। | ௐ கபஸ்தயே நம:। | Om Gabhastaye Namah। | ||
64 | ॐ गहनाय नमः। | ௐ கஹனாய நம:। | Om Gahanaya Namah। | ||
65 | ॐ चन्द्रवर्णाय नमः। | ௐ சந்த்ரவர்ணாய நம:। | Om Chandravarnaya Namah। | ||
66 | ॐ कलाधराय नमः। | ௐ கலாதராய நம:। | Om Kaladharaya Namah। | ||
67 | ॐ मायाधराय नमः। | ௐ மாயாதராய நம:। | Om Mayadharaya Namah। | ||
68 | ॐ महामायिने नमः। | ௐ மஹாமாயினே நம:। | Om Mahamayine Namah। | ||
69 | ॐ कैवल्याय नमः। | ௐ கைவல்யாய நம:। | Om Kaivalyaya Namah। | ||
70 | ॐ शङ्करात्मजाय नमः। | ௐ ஶங்கராத்மஜாய நம:। | Om Shankaratmajaya Namah। | ||
71 | ॐ विश्वयोनये नमः। | ௐ விஶ்வயோனயே நம:। | Om Vishvayonaye Namah। | ||
72 | ॐ अमेयात्मने नमः। | ௐ அமேயாத்மனே நம:। | Om Ameyatmane Namah। | ||
73 | ॐ तेजोनिधये नमः। | ௐ தேஜோனிதயே நம:। | Om Tejonidhaye Namah। | ||
74 | ॐ अनामयाय नमः। | ௐ அநாமயாய நம:। | Om Anamayaya Namah। | ||
75 | ॐ परमेष्ठिने नमः। | ௐ பரமேஷ்டினே நம:। | Om Parameshthine Namah। | ||
76 | ॐ परब्रह्मणे नमः। | ௐ பரப்ரஹ்மணே நம:। | Om Parabrahmane Namah। | ||
77 | ॐ वेदगर्भाय नमः। | ௐ வேதகர்பாய நம:। | Om Vedagarbhaya Namah। | ||
78 | ॐ विराट्सुताय नमः। | ௐ விராட்ஸுதாய நம:। | Om Viratsutaya Namah। | ||
79 | ॐ पुलिन्दकन्याभर्त्रे नम | ௐ புலிந்தகன்யாபர்த்ரே நம:। | Om Pulindakanyabhartre Namah। | ||
80 | ॐ महासारस्वतव्रताय नम | ௐ மஹாஸாரஸ்வதவ்ரதாய நம | Om Mahasarasvatavrataya Namah। | ||
81 | ॐ आश्रिताखिलदात्रे नमः | ௐ ஆஶ்ரிதாகிலதாத்ரே நம:। | Om Ashritakhiladatre Namah। | ||
82 | ॐ चोरघ्नाय नमः। | ௐ சோரக்னாய நம:। | Om Choraghnaya Namah। | ||
83 | ॐ रोगनाशनाय नमः। | ௐ ரோகனாஶனாய நம:। | Om Roganashanaya Namah। | ||
84 | ॐ अनन्तमूर्तये नमः। | ௐ அனந்தமூர்தயே நம:। | Om Anantamurtaye Namah। | ||
85 | ॐ आनन्दाय नमः। | ௐ ஆனந்தாய நம:। | Om Anandaya Namah। | ||
86 | ॐ शिखण्डिकृतकेतनाय न | ௐ ஶிகண்டிக்ருதகேதனாய நம:। | Om Shikhandikritaketanaya Namah। | ||
87 | ॐ डम्भाय नमः। | ௐ டம்பாய நம:। | Om Dambhaya Namah। | ||
88 | ॐ परमडम्भाय नमः। | ௐ பரமடம்பாய நம:। | Om Paramadambhaya Namah। | ||
89 | ॐ महाडम्भाय नमः। | ௐ மஹாடம்பாய நம:। | Om Mahadambhaya Namah। | ||
90 | ॐ वृषाकपये नमः। | ௐ வ்ருஷாகபயே நம:। | Om Vrishakapaye Namah। | ||
91 | ॐ कारणोपात्तदेहाय नमः। | ௐ காரணோபாத்ததேஹாய நம:। | Om Karanopattadehaya Namah। | ||
92 | ॐ कारणातीतविग्रहाय नम | ௐ காரணாதீதவிக்ரஹாய நம:। | Om Karanatitavigrahaya Namah। | ||
93 | ॐ अनीश्वराय नमः। | ௐ அனீஶ்வராய நம:। | Om Anishvaraya Namah। | ||
94 | ॐ अमृताय नमः। | ௐ அம்ருதாய நம:। | Om Amritaya Namah। | ||
95 | ॐ प्राणाय नमः। | ௐ ப்ராணாய நம:। | Om Pranaya Namah। | ||
96 | ॐ प्राणायामपरायणाय नम | ௐ ப்ராணாயாமபராயணாய நம:। | Om Pranayamaparayanaya Namah। | ||
97 | ॐ विरुद्धहन्त्रे नमः। | ௐ விருத்தஹந்த்ரே நம:। | Om Viruddhahantre Namah। | ||
98 | ॐ वीरघ्नाय नमः। | ௐ வீரக்னாய நம:। | Om Viraghnaya Namah। | ||
99 | ॐ रक्तश्यामगळाय नमः। | ௐ ரக்தஶ்யாமகளாய நம:। | Om Raktashyamagalaya Namah। | ||
100 | ॐ श्यामकन्धराय नमः। | ௐ ஶ்யாமகந்தராய நம:। | Om Shyamakandharaya Namah। | ||
101 | ॐ महते नमः। | ௐ மஹதே நம:। | Om Mahate Namah। | ||
102 | ॐ सुब्रह्मण्याय नमः। | ௐ ஸுப்ரஹ்மண்யாய நம:। | Om Subrahmanyaya Namah। | ||
103 | ॐ गुहप्रीताय नमः। | ௐ குஹப்ரீதாய நம:। | Om Guhapritaya Namah। | ||
104 | ॐ ब्रह्मण्याय नमः। | ௐ ப்ரஹ்மண்யாய நம:। | Om Brahmanyaya Namah। | ||
105 | ॐ ब्राह्मणप्रियाय नमः। | ௐ ப்ராஹ்மணப்ரியாய நம:। | Om Brahmanapriyaya Namah। | ||
106 | ॐ वेदवेद्याय नमः। | ௐ வேதவேத்யாய நம:। | Om Vedavedyaya Namah। | ||
107 | ॐ अक्षयफलप्रदाय नमः। | ௐ அக்ஷயபலப்ரதாய நம:। | Om Akshayaphalapradaya Namah। | ||
108 | ॐ वल्ली देवसेनासमेत श्री | ௐ வல்லீ தேவஸேனாஸமேத ஶ் | Om Valli Devasenasameta Shri Subrahmanyasvamine Namah। |

Facebook Comments